Редактор: Александър Дечев Кадър: БТВ Бившият премиер Бойко Борисов бе запитан от Цветанка

...
Редактор: Александър Дечев
Кадър: БТВ
Бившият премиер Бойко Борисов бе запитан от Цветанка
Коментари Харесай

Борисов: Ще стана депутат, щом толкова ме желаят. Най-устойчивата ни коалиция би била с ПП, ДБ и ДПС

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Бившият министър председател Бойко Борисов бе запитан от Цветанка Ризова в предаването “Лице в лице ” дали ще стане народен представител в идващия парламент. 

“Аз не знам каква е тази неистова… Тези хора са захласнати от мен. На тези хора нещо им има ”, отговори той.

“Вие го казахте и по тази причина запитвам ”, добави водещата.

“Аз за де не ги нервирам с ясното схващане, че по метода, по който вървим през днешния ден, няма да има държавно управление. И тези избори на 2 април са безусловно ненужни. Да почешат на някой егото – дали тяхното или нашето, според кой стане пръв. И какво следва по-късно? Същото. Пак от същото, както моят другар Пепи Москов споделя. Сиреч, безсмислени избори. Те си вършат сметка, че може да има две в едно с локалните. Правят си ги. Те всеки ден го приказват. Искат по този начин да си остане и да ръководи Радев. Пред мен не са го казвали, казвали са го обществено пред вас и сътрудници ”, добави водачът на ГЕРБ.

“Искате да стана народен представител? Ще стана народен представител. Този път ще стана, с цел да не могат да ни надиграят в Народното събрание, както ни надиграха предходния път. Щом толкоз желаят, ще стана. Те толкоз ме желаят, че аз… Те са нещо комплицирани. Не знам чорапогащниците какви са – с дупки ли са, какви са. Той по този начин обиди учителите, гледах го Асен Василев. С 300 % сме нараснали учителските заплати. И продължаваме да го вършим в нашата стратегия. Така че не знам каква е тази обсебеност. Аз съм бил три пъти министър председател, два пъти кмет, какъв брой пъти народен представител ли ми е на мен благото да стана. Щом желаят, ще стана. Ще го потвърдя. Ще стана ”, безапелационен бе някогашният министър-председател.

По тематиката за това дали е приказвал със структурите си в ГЕРБ да падне възбраната за вероятно взаимно ръководство с Българска социалистическа партия, той сподели: “Категорично не ме поддържаха. Дори да беседваме. Приеха, че е вярно, когато те поканят на среща, да отидеш, само че ние бяхме основани като съперник и аналог от хората против Българска социалистическа партия. Вече Българска социалистическа партия след последните им крамоли до каква степен и по какъв начин ще я докарат, само че ние към този момент имаме нова лява партия. И казусът на Христо Иванов и военачалник Атанасов ще пристигна след това. Защото тази нова лява партия – ляво-център е Политическа партия. И още на бюджета ще се скарат. Още на бюджета Демократична България ще дойдат както пристигнаха и в този момент при нас и ще кажат: “Моля ви се, не приемайте този закон. Това стана преди 30 дни. Законът за бюджета. От Демократична България пристигнаха при нас да не одобряваме закона на Политическа партия. Иначе за какво няма да мине закона за бюджета. А остана да се удължи този бюджет. Те си приказват в Народното събрание всеки ден ”, добави Борисов.

“Структурите ни отхвърлят да вършим коалиция с Българска социалистическа партия. Считат, че с Политическа партия и Демократична България, дори и с Движение за права и свободи апропо, ще е най-устойчивата евроатлантическа коалиция, която няма да даде на страната да мръдне в никаква посока с нашите евроатлантически полезности. Конституционно болшинство, ясно ръководство прозападно, проевропейско, пронатовско ”.

“Аз съм срещу импийчмънт на Радев, тъй като те си го избраха. Ако и тази институция съборим, представете си какво ще стане в България ”, приключи той.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР